Orthopedie | Bandagisterie | Rolwagens

Herenthoutsesteenweg 51
2288 Bouwel
014/74.99.33

Borstprothesen

Na een borstoperatie, is het van groot belang dat u een perfect passende prothese krijgt.
Bij de keuze hiervan, wordt u bijgestaan door onze orthopediste.
Onmiddellijk na de operatie kan er door de arts een tijdelijke borstprothese worden voorgeschreven. Deze bestaat uit een zachte, comfortabele, antibacteriële hoes, met opvulling. Op deze manier is er onmiddellijk na de operatie een symmetrie.
In een tweede fase, ongeveer 6 weken na de operatie, kan er een silicone borstprothese of deelprothese geleverd worden.

We werken samen met een aantal lingeriewinkels. Dit doen we reeds enkele jaren, en we hebben daarbij gemerkt dat dit alleen voordelen heeft.
Door de expertise van de lingeriewinkels, heeft u een goed passende beha (en een ruime keuze), wij leveren het model en de maat prothese, waarmee u het mooist bent.
Door deze samenwerking, halen we steeds een mooi resultaat.
Voor zowel de volledige als de deelprothese, voorziet het RIZIV in een terugbetaling. Wij regelen de betaling van uw prothese rechtstreeks met uw ziekenfonds.
Om een afspraak te maken, kan u rechtstreeks contact opnemen met onze bandagiste : An Cambré, op nr 0474/20.30.33

Deelprothesen
Deelprothesen herstellen de vorm en lichaamssymmetrie na een borstsparende operatie of reconstructie. Zij zijn gebogen om de vorm van het lichaam te volgen,en vullen de cup van de beha perfect om een natuurlijke evenwichtige omlijning te bieden.
Deelprothesen zijn niet alleen voor vrouwen die een operatie ondergaan hebben. Ze zijn ideaal voor elke vrouw die van nature ongelijke borsten heeft en die graag een meer symmetrische vorm wil hebben.
Deelprothesen bestaan in verschillende vormen, diktes en uitvoeringen, zodat we een perfecte oplossing kunnen bieden voor elke vrouw.

Volledige prothesen
Afhankelijk van de operatie die u ondergaan heeft, uw lichaamsvorm, of bepaalde fysieke aspecten, wordt er een prothese gekozen.
Uiteraard zijn deze prothese in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Ook verschillende uitvoeringen zijn mogelijk:

 • Comfort prothese: een natuurlijke en comfortabele meerlagige prothese met temperatuurregulerende technologie.
 • Contact prothese: Deze prothese zijn voorzien van een klevend silicone oppervlak. De prothese "kleeft" dus op uw huid.
 • Energy prothese: Door het specifieke driedimensionele pareloppervlak aan de achterkant van de borstprothese kan de lucht vrij stromen achter de prothese. De luchtventilatie vermindert transpiratie en verhoogt verdamping.
 • Light prothese: lichter in gewicht, wat vooral voordeel kan zijn bij grotere maten.
 • Zwemprothese: transparante silicone prothese voor wateractiviteiten, met een unieke vormgeving, waardoor lucht en water er doorheen kunnen stromen.

 • Wat doen wij

  Borstprothesen
  -deel- / volledige prothesen
  lees meer
  Orthesen
  -maatwerk en prefab
  lees meer
  Rolstoelen
  -manueel / electrisch
  -scooters
  lees meer
  Zitschalen
  -maatwerk / matrassen
  lees meer
  Bandagisterie
  -steunzolen / steunkousen
  -lumbostaten
  -compressiekousen
  -armkousen
  lees meer
  Loophulpen
  -4 steunen
  -2 steunen en 2 wielen
  lees meer

  Thuiszorg
  lees meer